Träna till ditt första triathlon

Är du sugen på att göra ett triathlon? Då gäller det att du tränar för att klara av det. Triathlon är för dig som verkligen vill flytta dina gränser. Träningen är kul eftersom det är en kombination av simning, löpning och cykling. Dessutom blir den ju varierad och du stärker alla dina muskelgrupper. 

Utöver det så får du med triathlon härliga naturupplevelser när du simmar i havet på sommaren och springer och cyklar i skogen eller genom öppna landskap ute på landsvägen. 

Så ska du träna

Det är en stor fördel om du redan kan springa, cykla eller simma lite innan du kör igång med triathlon. Du ska anpassa träningen efter den nivå du ligger på. Du kan vända dig till en triathlon-klubb för att få hjälp om du vill. Det är bra att börja med två träningpass per vecka och disciplin. Alltså att du springer två dagar i veckan, simmar två dagar och cyklar två dagar. 

Tänk på att triathlon är en tidskrävande sport. Du bör med tiden sätta upp ett mål som passar med tiden du vill investera i din träning. Om du till exempel bara vill träna fyra timmar i veckan, ska du inte sikta på en Ironman. Men som tur är så finns det även kortare distanser som är minst lika kul!

26 Apr 2020